Milk Paint


Milk Paint is natuurlijke verf, zonder VOF's, dus ook geschikt voor zwangere vrouwen. Het wordt verkocht in poedervorm. Je hoeft dit enkel 1 op 1 te vermengen met water, heel eenvoudig!

 

Voordeel hiervan is dat je de hoeveelheid verf die je nodig hebt aanmaakt en het overige poeder eeuwig kunt bewaren. In één zak zit 230 gram, daar schilder je ongeveer 6,5 m2 mee. Milk Paint is beschikbaar in 23 prachtige, matte kleuren, die je zelf nog onderling kunt mengen.

 

In tegenstelling tot verschillende andere soorten verf trekt Milk Paint in het hout i.p.v. dat het een laagje over het hout heen legt.

 

Milk Paint is geschikt voor verschillende doeleinden. Het wordt met name gebruikt om meubels op te knappen. Door gebruik te maken van verschillende ondergronden, producten en afwerktechnieken is het mogelijk om verschillende looks te realiseren. Denk aan doorschuren, craquelé effect of de chippy look. Schuren is niet altijd nodig, met Bonding Agent hecht Milk Paint op bijna alle ondergronden.

 

Milk Paint is gevoelig voor vlekken en kun je dus niet onbehandeld laten. Beschermlagen als Furniture Wax (Meubelwas), Hemp Oil (Hennep olie) en Bees Wax (bijenwas) beschermen het oppervlak en verrijken de kleur. Bij het kopje Extra Products vind je de juiste informatie bij elk product.

 

Kortom; Milk Paint is een bijzonder fijn product om mee te werken. De verf werkt iets anders dan de meeste andere verfsoorten op de markt en daarom is wat uitleg prettig.

 

Kom eens kijken naar een van onze demo's. Bij Evenementen is te zien waar we deze demo's geven. Hiervoor kun je ook een kijkje nemen op onze Facebookpagina.

 

Of kom een workshop bij ons volgen, je krijgt dan alle informatie om op de juiste manier aan de slag te gaan! Kijk Workshops voor meer informatie.